Een kleine mijlpaal: 25.000km

Op 24 september 2013, tussen Liwonde en Cape McLear, gebeurde het. Nog nooit passeerden wij in één vakantie de 25.000km grens en omdat we er toch zijn gaan we nog even door met wat getalletjes van deze vakantie ;-).

REL7D 2013 03 05 15 30 40

We rijden rond in ons 15e land waarvan Malawi het 8e land is op het Afrikaanse continent. De route die we in de afgelopen 272 dagen hebben afgelegd staat in grove vorm hier. Indien je geïnteresseerd bent in de door onze GPS geregisteerde route (vanaf Turkije) dan kan je deze vinden onder: “Route | GPS-Tracks”. Onze gemiddelde snelheid is: 18 km/h (bij 5 uur rijden per dag ;-))

REL7D 2013 04 18 15 42 20

Turkije scoort de hoogste familyrating van alle bezochte landen in Europa (al ligt het grootste deel daarvan in Azie). De top 3 van Afrika van bestaat op dit moment uit: Ethiopie, Uganda, Malawi. De meningen zijn nog wat verdeeld over de volgorde in deze top-3. De top-3 vriendelijkste bevolking tot nu toe: Sudan, Malawi, Kenia (,Uganda, Rwanda, Ethiopie, Egypte, Tanzania).

REL7D 2013 06 25 10 37 37

Van de 272 nachten sliepen we er 128 in de tent, 121 in een budgetbedje en 17 in een wat luxere accommodatie. Het langst verbleven we in Ethiopië (61 nachten). Financieel gaan we nog steeds steady, we zitten wel 5 hele euros onder budget.

REL7D 2013 08 25 10 11 53

De lijst van hoogst gewaardeerde objecten uit onze uitrusting wordt aangevoerd door: twee plaskokers voor de meiden (hoe smakelijk) en de koelkast. Direct gevolgd door de ieniemienie speelgoed tasjes van Sem en Tess. Bewonderenswaardig hoe lang ze met zo weinig (en zoveel fantasie) kunnen spelen (dus eigenlijk krijgen Sem en Tess het compliment).

De crime-rate waarmee wij getroffen worden op dit vreselijk gevaarlijke continent is te overzien: slechts één duikbrilletje van de kinderen is gestolen. We realiseren ons dat dat in schril contrast staat met de ellende die achter ons plaatsvond in Egypte en Kenia. Maar in Afrika niet heftiger is dan in andere delen van de wereld, ook al komt die voor ons, omdat we er zijn geweest, wel dichterbij.

Kenya, Tiwi BeachDe mooiste plekken waar we geweest zijn? Bijna het gehele continent tot nu toe maar het strand van Tiwi Beach in Kenia, de woestijnen van Egypte en Sudan, de diversiteit van Ethiopië, de savanne van de Masai Mara, het groene Uganda en nu dan weer de witte stranden van Lake Malawi springen er wel uit.

Hoe ziet de toekomst er nu uit? Helemaal terugrijden via de westkant gaat hem niet meer worden maar dat had de oplettende lezer w.s. al verwacht. We genieten te hard en reizen te langzaam om dat ook nog te doen. Na Malawi gaan we naar Zambia waar we samen met Ellen (zusje Robert) en Selmer zullen rondreizen. Past allemaal makkelijk in een Land Rover. Na Zambia rijden we naar Zimbabwe, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Als we dan nog tijd en zin hebben wellicht nog even naar Mozambique.

 

admin

2 reacties

 1. Hi Roberts Family, we still have memories and good feelings we had together with you when you were in Uganda, at Lake Bunyonyi Overland Resort.

  We wish you a fatastic holiday, greetings to Tess & Sam…
  Innocent,
  Manager Bunyonyi Overland resort.

 2. En dan is het weer tijd om jullie verslagjes te lezen. Dat was even geleden door het drukke leven op Hollandsche bodem met 3 kinderen in een (overigens heerlijk) huis waar nog van alles moet gebeuren.
  Terwijl kleine Philippa ligt te trappelen naast mij (alweer 6 maanden oud), lees ik jullie verhalen en waan ik mij in fantasie bij jullie. Als die Lotto morgen zou vallen zouden jullie ons binnen een week zien aankomen.
  Heerlijk om jullie vrolijke smoeltjes op de foto’s te zien op de meest prachtige uiteenlopende plekjes. Maar zelfs jullie verslagen kunnen niet uitdrukken hoe bijzonder het daar werkelijk is, dat weet ik gewoon!

  Dag mooi gezin, blijf de dagen, landen en kilometers tellen en pas heel goed op julliezelf.

  Alle liefs uit zonnig (echt!) Holland ❤❤❤

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.