Op reis met kinderen

De kinderen maken zich niet zoveel zorgen over de voorbereiding. Sem heeft zijn zakmes, opvouwbare emmer, hengel en visnet binnen handbereik. Tess wil alvast een traktatie verzinnen voor haar laatste schooldag en vraagt zich af wat er met haar speelgoed zal gebeuren als er huurders in ons huis komen. Verder beantwoorden we wekelijks zo’n 36.932 enthousiaste vragen van Sem. Wel zijn we ons er constant van bewust dat we met 2 kinderen op pad gaan, we zijn daarmee kwetsbaarder en dus alerter op zaken. Tegelijkertijd verheugen we ons enorm dit met z’n vieren te kunnen doen.

Overal lezen we dat het reizen met kinderen makkelijk is. Kinderen zijn flexibel en vindingrijk. Van onze vakanties weten we dat Sem en Tess dat zijn op veel gebieden, alleen met voedsel is het nog wel eens zoeken. Hier is nog een hoop flexibiliteit vereist, zeker in Afrika.

Sem & Tess

De Wereldschool biedt ons de mogelijkheid het onderwijs gewoon voort te zetten. Verder staat de basisschool van Sem en Tess helemaal achter dit avontuur. We hebben met de Wereldschool en de basisschool een aantal gesprekken gevoerd. Daarbij hebben we besloten dat we de zogenaamde stapelvakken behandelen. Nederlands, Rekenen, (Begrijpend) Lezen, Engels (Sem) en Schrijven (Tess). Niet dat vakken als Aardrijkskunde en Geschiedenis niet belangrijk genoeg zijn, maar wij zijn van mening dat dit straks dagelijkse kost gaat worden. De basisschool geeft ons hiervoor nog een aanvulling mee zodat we de onderwerpen wel kunnen behandelen.

Wij, meester Robert en juf Tamara, bereiden de les voor en de kinderen luisteren aandachtig naar onze uitleg :-). In de praktijk zal dat waarschijnlijk weleens anders lopen. We beseffen ons maar al te goed dat het succes valt of staat met onze eigen discipline.

Verder pakken we voor de kinderen niet veel andere spullen in dan voor onszelf. Tja, wat speelgoed betreft, zullen ze het komende jaar creatief moeten zijn, daar is nauwelijks plek voor. Tess neemt viltstiften, papier en kralen mee. Sem neemt zijn Albert Heijn/Jumbo verzameling voetbal- en dierenplaatjes, Mini’s, GoGo’s, Smurfen en Funky Beans mee. Hij gaat uitdelen!