Op avontuur

Oktober 2000, Tibet, Rijdend over het Tibetaans plateau drong het voor de eerste keer door: overland reizen. Hoewel Robert eerder, zonder het onder die noemer te ervaren, al een overland trip had gemaakt. Hij reisde met een vriend en een Citroen 2CV ruim 6 maanden door Europa (1996). Dit was het begin van een niet meer te stillen honger naar reizen. En nu zaten we samen in Tibet, op de achterbank van een oude Toyota Landcruiser (HJ-60). Een Tibetaan reed ons over de eindeloze hoogvlakten en passen. Het was fantastisch maar het kon beter…. zelf rijden!

In Tibet dagdroomde Robert weer over het reizen met een Eend, maar nu over de passen van de Himalaya, kruipend over de zogenaamde wegen en slapen in de volledige wildernis. Bush camping zonder een bush to camp in. Maar voordat we kozen voor zo’n reis hebben we onze rugzakken bijna acht maanden door Zuid Oost Azië gesjouwd. Een werkgever die wachtte op onze terugkeer en een lege schatkist “dwongen” ons terug naar huis. We waren nog lang niet klaar.

Toen gebeurde er weer iets nieuws: het biologische alarm ging af . In oktober 2003 werd onze zoon Sem geboren en, zoals dat kan gaan, in februari 2006 onze dochter Tess. In die periode veranderde alles. Onze woning, Amsterdam Centrum werd Amsterdam IJburg, reizen werd kamperen in Frankrijk. Beiden waren passend voor die periode in ons leven. Maar de droom leefde voort.

In 2009 besloten we Europa maar weer eens achter ons te laten en vlogen we met het hele gezin uit naar Afrika. Tijdens een korte vakantie in de winter bezochten we Kenia en Zanzibar. Het was een van de mooiste vakanties ooit en het was geweldig met de kinderen. Anders, indringend, soms confronterend maar leuk!

En nu staan we hier, bezig met de voorbereidingen voor een echte reis met onze kinderen. Een reis van Amsterdam naar Kaapstad [en weer terug ..]. Een avontuur dat ons allemaal weer een beetje gaat vormen. Zo af en toe hebben we  de kriebels in onze buik maar de energie die erbij naar boven komt is groot. Ook al is ons leven bijzonder goed, toch kwam de drang te breken met het “constante” en voorspelbare ritme dat we al weer een tijdje hebben: werk, school, weekend … Vrij zijn om met ons vieren te gaan waar we willen, kortom…te leven en te genieten van dat wat de wereld nog meer te bieden heeft. NU is het moment, niet blijven dromen maar doen!

De 2CV is vervangen door een Land Rover Defender en nu … nu rijden we zelf!

Deze site bevat alles wat we willen delen: avonturen, verhalen, foto’s en meer … Sem en Tess houden een eigen site bij: http://www.kids2africa.nl

5 reacties

 1. hallo
  we hebben jullie gezien in de ngorongorokrater en gaan jullie
  nu verder volgen op de website
  de groetjes en nog veel plezier
  ronny en cindy

 2. Heel veel succes!!

  Zo reizen is wel heel bijzonder, ik ga jullie volgen om ook een beetje mee te kunnen genieten van Afrika.

  Liefs,
  Monique

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.