Familie

Tamara [1970]

Onze matriarch, zij is veruit de wijste. In feite wijst zij ons allen de goede weg en bewaakt de harmonie tussen verrijking, reizen, ontspanning en gezondheid. Na een full time moederschap gecombineerd met vrijwilligerswerk was ze toe aan iets anders. Is het een baan, is het iets anders? Voor nu wordt het iets anders, daarna ziet ze wel weer verder.

Tamara bewaakt de voorbereiding van dit avontuur en zorgt dat de zaken ook worden afgerond.

 

Tess [2006]

Jong als ze is, is ze een van de rustpunten van ons gezin. Kijk haar diep in de ogen en je ziet een enorme wijsheid, flexibiliteit en zelfvertrouwen. Tess staat open voor alles maar staat aan haar eigen stuur. Het leukst aan Afrika vindt zij “alle dieren”, “struisvogelrijden (!?) en het altijd bij pappa en mamma zijn. Het minst, “? (niets)”

 

Sem [2003]

Sem’s dagen zijn nu al te kort om alles te doen wat hij wil. Sem gaat vol voor wat het leven te bieden heeft. Op het gebied van innerlijke rust de tegenpool van zijn zus. Op momenten bijzonder ongeduldig maar weet wat ie wil en dat krijg je er niet uit. Sem wil alles en met name: leren! Niet rekenen of taal maar hij smult van de geschiedenis,  cultuur of natuur van zo’n beetje alles ter wereld. Het leukst aan Afrika? Hagedissen en slangen vangen. Het minst, voor langere tijd zijn vrienden en familie missen.

 

Robert [1969]

Hij rijdt zo af en toe over de A10 naar zijn werk en denkt. Wat ben ik aan het doen en waarom ga ik waar ik ga? Dat is het moment dat er weer iets moet gebeuren. “Je kunt alles als je het maar wilt” is zijn motto. “Na 23 jaar samen zijn, weet ik (Tamara) dat hij zijn dromen werkelijkheid laat worden. Soms misschien even slikken, maar uiteindelijk is het een verrijking voor ons allemaal. Hij heeft veel grote passies en 1 daarvan is sleutelen. Hij bijt zich vast in de materie en dat gecombineerd met een tikkie perfectionistisch gedrag, maakt dat hij deze reis wel met ons mee mag ;-)”

 

Pluche vrienden: Cor en Knor [2003 | 2006]

Cor is een varken dat al veel hachelijke avonturen heeft beleefd. Deze avonturen variëren van ingrijpende operaties tot een aantal zelfstandige reizen (in een UPS pakket). Het doel daarbij is altijd weer verenigd te worden met zijn beste vriend Sem. Zijn ruige levenstijl is hem af te zien.

Knor (ja Tess sprak het wel goed uit) is ook een varken. Natuurlijk in een roze uitvoering en omdat Tess wat tederder is, heeft Knor duidelijk veel minder te lijden gehad. Ze is nog net zo vitaal als bij haar geboorte. Knor deelt Tess’ aandacht met Fred maar hij heeft voor deze reis het onderspit moeten delven.