Afrika?

Een van de meest gestelde vragen. “Waarom Afrika en niet Australië?”. Veelal is het antwoord “waarom niet”. Natuurlijk Afrika is een lastig te bereizen continent maar het is ook een open, puur, eerlijk en rauw continent. Op momenten mooier of confronterender dan we ons nu voor kunnen stellen. In ieder geval voor iedereen verrijkend. Daarbij zijn we als ouders nu nog “jong”, zelfvertrouwd en gezond genoeg om een dergelijke reis te maken en wat is het mooi om dat samen met je kinderen te doen.

En waarom nu op dit moment, midden in de economische crisis? Het antwoord is eenvoudig: we willen nu op reis en onze kinderen hebben nu de leeftijd dat hun interesses zich sterk ontwikkelen en ze zich beter realiseren wat ze meemaken. Feit is dat ze nog volledig openstaan, leergierig en nieuwsgierig zijn. Daardoor zullen ze veel van deze reis opnemen en als levenservaring meedragen voor de rest van hun leven. Wij hopen ze een genuanceerder beeld te geven van dat wat er op de wereld gebeurd en van wat er goed of slecht is.

Ook willen wij deze reis maken zolang onze kinderen op de basisschool zitten en dat Sem (de oudste) ook nog even terugkeert op die basisschool. Zo kan hij na terugkomst weer bij zijn vrienden aanhaken en kunnen zij gezamenlijk hun volgende avontuur aan: de middelbare school.

Om nog verder in te zoomen op het moment. We vertrekken eind december 2012. Zo doorkruisen we de Sahara in de winter en dan is het daar prettig vertoeven. Overdag lekker warm (ca 30 graden) in plaats van enorm heet (45+ graden) en ’s nachts relatief koel.

Daarmee wordt de reisperiode december 2012 tot maximaal juli 2014 en die lange tijd geeft ons alle ruimte zo snel te reizen als we willen. Dat geeft rust en dat geeft vrijheid.