Lilongwe & Liwonde

We blijven kort in de Lilongwe. Op weg naar Zambia komen we hier toch nog een nachtje en voor nu raken we niet erg geboeid door deze stad. We slaan wat noodzakelijke spullen in en vervangen de motorolie en alle filters van de Land Rover want dat werd wel eens tijd.

REL7D 2013 09 21 10 20 30REL7D 2013 09 23 16 30 56

We rijden door naar Liwonde National Park. We slapen in een camp in de bufferzone van het National Park, dus tussen de officiële parkgrens en het hek. Dat betekent dat de campsite bezocht kan worden door olifanten, bushbucks, yellow baboons en eigenlijk alles wat hier rondloopt. Leuk toch, alleen vinden Sem en Tess het wel spannend.

In de middag doen we een wandelsafari. Laten we maar eens oefenen in een park zonder leeuwen ;-). Maar olifanten zijn ook niet mis en direct na de start zien we een kleine kudde op 150m afstand. Sem vindt het spannend en Tess knijpt hem behoorlijk maar de beestjes zijn relaxed en staan lekker te grazen. We blijven niet al te lang want het park stikt van de olifanten en we zouden zo maar ingesloten kunnen raken (we staan immers in hun diner;-)).

REL7D 2013 09 23 17 24 34

De verdere wandeling is ontspannender. We zien warthogs, bushbucks, waterbucks, bushpigs en diverse vogels. Het landschap is trouwens erg Afrikaans en staat vol met enorme Baobabs. En het landschap wordt alleen maar mooier naarmate de zon verder naar de horizon zakt.

De nacht is trouwens erg rustig. Het enige dat we horen is het geritsel van iets kleins (een muis of een gekko, ofzo).

De volgende dag maken we een boottripje over de Shire rivier. Deze loopt door het National Park en zit vol met krokodillen en nijlpaarden. Maar ook kunnen we vanaf de rivier de olifanten van heel dichtbij bekijken. We varen in een prachtig geklonken bootje van 80 jaar oud de rivier op en midden tussen de nijlpaarden (die we voor de gelegenheid maar weer eens dichtbij gaan bekijken) valt de motor uit. El Capitan  blijkt niet zo handig met zijn motor en laat deze volgas loeien. Hij irriteert de nijlpaarden daar nogal mee. Na een tip onzerzijds besluit hij toch maar een stukje verder te varen.

REL7D 2013 09 24 08 56 17

Dit blijft niet de enige keer dat de motor uitvalt op een onhandige plek. Het is ook niet de laatste keer dat El Capitan de motor volgas laat loeien. Hij irriteert er nog een keer nijlpaarden mee en na een uurtje geklooi ook mamma Tamara. “Enough is enough, we willen terug en wel nu meteen, Mister Capitan!”

We zien trouwens nog wel een enorme kudde olifanten aan de oever van een kleine baai maar varen met deze rammelmotor maar niet naar het ondiepe water. We willen niet dat een mooie close-up uiteindelijk ons einde wordt. Een derde keer nijlpaarden irriteren zou zo maar eens scheepsrecht kunnen zijn.

Een paar plaatjes.

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.