Cape Maclear en het onvermijdelijke vertrek uit Malawi

Na Liwonde besloten we toch nog maar even naar Lake Malawi terug te rijden.

REL7D 2013 09 26 07 27 11

We sliepen in Chembe (Cape Maclear) met de tent aan het meer. Binnen no time waren Sem en Tess weer op het strand in de weer met de lokale kinderen en speelden “Hide and Seek”, voetbal of zaten samen in de dug-out canoe. Chembe is een grappig plaatsje want ondanks al het toerisme aan deze zijde van het meer blijft het een typisch Afrikaans dorp.

Een dorp gebouwd uit lemen hutjes met af en toe een winkeltje of een kraREL7D 2013 09 27 16 24 13ampje waar ze visjes of tomaten verkopen. Het dorp wast zichzelf, hun kleren en hun vaat in het meer en dat maakt het bijzonder levendig aan de waterkant. Regelmatig lopen we een stuk over het strand en verbazen de kids zich erover hoe schoon de pannen van gewoon zand worden.

Omdat Ellen in aantocht is maken we mega veel schooluren zodat Sem en Tess straks twee weken vakantie hebben.

REL7D 2013 09 30 13 20 43

Maar omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn regelen we een goedkoop boot/snorkel tripje op maat (kon niet in het weekend en we mogen met niemand over de overeengekomen prijs praten ;-)) en gaan nog een paar uurtjes snorkelen aan een eilandje in het meer. Wederom duiken we in een aquarium van visjes. Tess is zelfs zo dapper om met brood in haar hand te gaan zwemmen om ze te voeren. Grappig, binnen no-time zitten er tientallen visjes om haar heen en laat ze het brood toch maar los.

REL7D 2013 09 27 17 17 21

Na een reeks mooie dagen vertrekken we uit Cape Mc Lear en rijden terug naar Lilongwe. We slapen in een leuk guesthouse midden in de stad en nemen afscheid van een bijzonder land. Ondanks alle armoede zijn de mensen heel open, vrolijk, vriendelijk en gastvrij. Aan de woorden “the warm heart of Africa” is helemaal niets gelogen.

Klik hier voor wat foto’s

 

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.