the heaven in the Haven

Af en toe moet je jezelf verwennen. Nou doen wij dat natuurlijk al met deze overdreven vakantie maar daarbinnen kan het af en toe nog mooier.

REL7D 2013 08 13 15 57 44

De oversteek van Kenia naar Uganda ging erg soepel. Met een uurtje waren we vier visa en de nodige in / exit stempels rijker. Grappig te zien dat zodra je de grens overrijdt je ook echt ervaart dat je in een ander land bent. De mensen, de manieren, de geuren en het landschap: allemaal anders. We rijden Jinja in voor wat boodschappen en een lunch op een prachtige plek aan de Nijl. Sem spot daar ook zijn eerste “wilde” slang van deze reis. Een kleine groene “we weten nog steeds niet wat voor slang” zwemt op twee meter afstand.

REL7D 2013 08 12 16 59 53

Maar het kan nog mooier. We rijden naar The Haven. Een combinatie van een lodge met een camping. We staan werkelijk prachtig, kijken neer op de Nijl en prachtige watervallen. Sem en Tess vermaken zich fantastisch in het zwembad en spelen de hele dag met hun nieuwe vriendjes. We blijven bijna een week op deze fijne plek, doen wat vergeefse vispogingen en bakken weer broden op het kampvuur om het vertrek uit te stellen.

Bij vertrek rijden we eerst naar de bron van de Nijl (daar waar de Nijl start aan het Victoriameer). We bekijken de bron bij Speke’s monument en het is grappig te zien dat je daadwerkelijk ziet waar het water het meer uitloopt. Na een uurtje rijden we, wederom door prachtig landschap door naar Kampala.

Hier staan wat foto’s

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.