Hippos[t]

We rijden weer terug richting Nederland. Althans, een klein stukje. Na een nachtje Nairobi vertrekken we richting Uganda.

REL7D 2013 08 03 17 01 44

Onze eerste stop is Lake Naivasha. We kamperen werkelijk aan het meer en slechts een schrikdraadje scheidt ons van de nijlpaarden. Weet dat een nijlpaard een vrij kort lontje heeft en je gewoon even in tweeën bijt als je in “zijn” weg staat.

Even niet nadenken over het feit dat de stroomvoorziening hier niet heel betrouwbaar is en dat dat schrikdraadje dan ook niet heel veel effect heeft. Maar goed, het plekje is er qua schoonheid weer eentje voor de top 10. REL7D 2013 08 05 11 16 23En s’nachts is het helemaal feest. We horen de nijlpaarden brullen en zij die wakker zijn horen ook het vrolijk geplons wanneer ze terug het water in gaan.

We besluiten deze beestjes de volgende dag eens per boot op te gaan zoeken. Dat lukt al vrij snel en zelfs de kapitein is erg op zijn hoede. Los van het feit dat hij een eilandje nijlpaarden even bruut wakker maakt om te tonen dat ze echt vrij “grumpy” zijn. Helder ;-).

REL7D 2013 08 07 11 15 43

De dag erop rijden we weer verder, op weg naar Kisumu. Daar slapen we, op de campsite van een echt Afrikaans resort 😉 aan het Victoriameer. Na een onrustige nacht, veroorzaakt door blaffende honden (er lopen nijlpaarden over het terrein) staan we in alle vroegte op en koersen af op Uganda.

Ons verblijf in Kenia is daarmee na bijna 1,5 maand ten einde. Enerzijds vinden we het jammer om te vertrekken. De bevolking is zo vrolijk, het land is zo prachtig en is qua wildlife zo compleet. Anderzijds is het goed om verder te gaan anders komen we nooit in Zuid Afrika aan. Bewust hebben we stukken overgeslagen, nu hebben we een goed excuus om ook hier weer eens terug te keren.

Voor de laatste Kenia plaatjes klik hier

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.