Unwinding @ Lake Tana

REL7D 2013 04 05 15 50 55Sudan was een beetje werrem en we konden daar, op een enkel zwembad na nergens eens lekker lang “chillen”. Wellicht omdat je pas echt kunt chillen als er alcohol in de buurt is.

We strandden bij Tim & Kim Village in Gorgora, Ethiopie. Wat een lekkere plek hebben zij daar gecreëerd aan het Tana meer. We zijn daar 10 dagen blijven hangen en hebben:

– lekker geslapen

– veel gevist, onze vis-techniek geperfectioneerd en dus veel gevangen

– leuk gechat met “nieuwe” vrienden Luuk & Merel, Tim & Kim, Tims ouders en de passerende gasten

– gezwommen en van de zon genoten

– gekanood

REL7D 2013 04 06 12 44 08

– veel wildlife gezien: nijlvaraan, hagedissen, visarenden, pelikanen, neushoornvogels, ibissen, paradijsvogels, ijsvogels, bijen-eters, hoopoos…… en een bavianen familie

– (te) veel St George (=bier) gedronken

– ge-BBQt aan het meer (met door Luuk zelf geslachtte kip (ja Robert mocht hem vasthouden toen de bijl er door ging))

– ge-discoot tot het licht aan ging

– schorpioenen gespot, gevangen, gedroogd en ingeplakt

– gesleuteld aan Tim’s oude Toyota

– maar vooral genoten

Hierna zijn we naar Gondar vertrokken om ons (qua voedsel) voor te bereiden op een trekking door de Simien mountains (hierover later meer). Gondar is een leuk stadje maar wat een contrast met onze eerste dagen in Ethiopië.

REL7D 2013 04 13 08 18 39

Juist in een stadje als Gondar valt de armoede van Ethiopië erg op. Er zijn veel mensen die op straat leven en zichzelf tot de bedelstaf gedwongen hebben. Wat opvalt is dat er zo veel kinderen op straat leven (meer dan 2000). Sem en Tess krijgen allemaal prima binnen dat er een groot verschil is met hoe zij opgroeien en delen regelmatig hun brood met de kindertjes.

Ondanks alle armoede zijn de Ethiopiers bijzonder vriendelijk naar ons (en vooral naar Sem en Tess).

De foto’s vind je hier.

admin

3 reacties

  1. Leuk artikel om te lezen. Ben net als Jeffrey benieuwd hoe jullie naar Kenia gaan. Voor ons zit het er nu echt bijna op wij zitten te kou kleumen in Frankrijk. Leuk feitje trouwens, de kano bij Tim en Kim is de oude kano van Vincent die wij in Egypte tegen zijn gekomen. Die samen met zijn vrouw en twee kids vanuit Zuid Afrika omhoog gereden is.
    Veel plezier nog en als jullie nog vragen hebben stuur ze 🙂

  2. Ethiopië is een prachtig land – veel plezier! T&K hebben zeker een mooie plaats daar, lekker kamperen onder die grote boom en vissen in die kleine baai met grote vogels die erin cirkelen. Weten jullie al hoe jullie naar Kenia gaan? Hobbelen op Moyale-Marsabit of toch het avontuurlijke Turkanameer?

  3. Voor die kip slachten had je niet helemaal naar Ethiopië hoeven rijden, had Jan Paul je ook wel mee kunnen helpen ;-)! Maarre….klinkt weer super allemaal en wat een geweldige ervaring voor Sem en Tess!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.