Göreme, Iskenderun & Arsuz

Tess wilde zo graag een middagje paardrijden op haar verjaardag, en als je kind het leuk heeft, hebben de ouders het ook leuk :-), dus…op naar Göreme (daar kan het). Het is een vulkanisch gebied waar jarenlange erosie de verschillende steensoorten heeft uitgesleten. Dat zorgt voor een bijzonder landschap. Mensen hebben in het verleden (tot 1950) gewoond in de huizen en kerken die zij in de rotsen hebben gebouwd. Ook onze slaapplaats was in zo’n uitgehakte grot.

Cappadocia is precies de goede omgeving voor een tochtje op een paard, vooral als je van je leven nog niet op zo’n beest gezeten hebt. Tess had haar little pony heel natuurlijk onder controle, Robert en Sem leken af en toe op Zorro. Ik moest er met man en macht opgehesen worden en ik zag zijn manen tijdens het heuvel afgaan wel van heel dichtbij. Maar het was enig,

Göreme, Cappadocia, TurkeyEen luchtballonvaart zou toch ook wel leuk zijn en slim als we zijn “gaven” we Tess dat ook voor haar verjaardag ;-). Maar Tess hield nog even de boot af, omdat ze bang was dat ze in een boom zou landen. Na 3 dagen plaatjes kijken en op haar inpraten hoe leuk het is, ging ze overstag, nee we hebben haar niet gedwongen. Wat je dan ziet, is echt fantastisch. Moet je toch een keer hebben meegemaakt.

Net voordat we de tickets voor Port Said wilden boeken, werd het erg onrustig in die stad, nog maar even wachten en Göreme was hiervoor een prima verblijfplaats. Sem en Tess speelden veel met hun vriendin Sultan, een erg loopse Duitse herder. Overal waar zij gingen, was Sultan ook en zij wachtte keurig netjes voor het restaurant tot ze klaar waren met eten.

Na een dag of 10 wilden we toch echt door, Port Said is weer rustig en na uren speurwerk of we er echt wel terecht kunnen, reizen we af naar Iskenderun voor onze tickets. Iedereen is hier chill en op het reisbureautje al helemaal. Bootje gaat morgen, bootje gaat morgen niet, bootje gaat een dagje later, bootje gaat heus een keer. Nu zijn we meer dan klaar voor onze overtocht en bidden we dat ons bootje nu echt vrijdag gaat overvaren.

Iskenderun ligt vlak bij Syrië (wat in de buurt is van “onze” patriots). Het kent wederom veel bijzonder vriendelijke Turkse bewoners en heeft ook veel speeltuinen (nu wel handig). Verder is er in Iskenderun niet zo veel te doen. Het gebeurt met name in Antakya maar daar gaan we niet meer heen. We zijn nog wel even in Arsuz geweest en dat is een mooi kustplaatsje. Daar hadden we een “bush” lunch op een pier en hebben Robert en Sem nog eens een hengeltje uitgegooid. Zonder al te veel resultaat (behalve dat ze nu geen lood zijn kwijtgeraakt).

Onze volgende berichten zijn vanuit Afrika, we hopen nog voor kerst 2013 🙂

De foto’s vind je hier.

admin

Eén reactie

  1. Leuk man je reisverhalen prima lunch besteding keep it up 🙂 Goed dat je die ballontocht in Turkije hebt gedaan en niet een paar dagen later in Egypte (Luxor)

    Gr Ivan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.