Olifanten olifanten en nog eens olifanten

Door ons vroege vertrek uit de Central Kalahari komen we, na korte bezoekjes aan Rakops en Gweta, vroeg aan bij een voor ons bekende overnachtingsplaats: Planet Baobab. Dat is mooi want er speelt wat achterstallig onderhoud aan de auto op. De laatste remactie in de Kalahari klonk vrij verontrustend en sinds een paar dagen heeft onze drinkwaterpomp er ook geen zin meer in. Misschien die oude pomp dan toch maar eens vervangen. 

Sem en Tess springen na aankomst direct in het zwembad. Tamara ontspant met een boekje en helpt Robert af en toe met zijn Land Rover yoga. Iedereen vermaakt zich, de reparaties lukken en in de avond gaan we op luxe. We eten mee.

De volgende dag hoeven we maar een klein stukje verder. We rijden naar Elephant Sands. Daar kruist onze route de route van vrienden Peter, Astrid, Thomas en Marjet. Leuk om elkaar hier te ontmoeten, bij te praten en biertjes te drinken.

De dag erop rijden we vroeg verder naar Chobe National Park. Een van de mooiste plekken die we tijdens onze vorige reis hebben bezocht. Een aantal keren bezoek we het park. Met de auto en de boot. Het was fantastisch weer zoveel wilde dieren te zien. Olifanten, olifanten, olifanten, buffels, nijlpaarden, antilopen, bavianen en krokodillen. En 3 leeuwen pups die, zonder dat moeder dat doorhad, een beetje aan het rondlopen waren.

En na al die jaren zien we eindelijk eens jagende leeuwen. Ook al was de jacht zo voorbij, het maakte op iedereen diepe indruk. Helaas voor de leeuwen mislukte deze poging. Een poging die overigens redelijk suïcidaal was, twee vrouwtjesleeuwen tegen een ‘bachelor herd’ van  mannelijke buffels. 

Na enkele dagen genieten verlaten we Kasane en zetten koers naar een voor ons nieuwe bestemming: Zimbabwe. 

Klik hier voor de dierenplaatjes.

 

 

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.