S34°49.986′ E19°59.995′ | Hoe zuid kan je gaan?

In Afrika kom je niet verder, we hebben het meest zuidelijke punt bereikt: Cape Agulhas. Hier worden oceanen gescheiden. De Indische oceaan stroomt hier zuidelijk (de warme golfstroom) en de Atlantische Oceaan stroomt hier noordwaarts, direct vanaf Antarctica, precies: de koude golfstroom.

WWW4OR 2014 02 28 13 46 06

Het is voor ons een historisch moment. We hebben heel Afrika doorkruist, we komen hemelsbreed niet verder van huis en vanaf hier gaan we terug in de richting van Nederland. We blijven lang genieten van deze bijzondere plek en maken genoeg foto’s. Nadat we het allemaal hebben verwerkt, gevierd en nog meer van die dingen rijden we een klein stukje verder naar het scheepswrak van de Meisho Maru 38 [1982]. Dit is een van de vele boten die de tocht om de kapen niet gehaald hebben. Alleen het voorsteven van dit ooit zeewaardige schip ligt nog te vergaan in de branding.

WWW4OR 2014 03 01 14 55 58

We slapen in Struisbaai, een klein dorpje een klein stukje terug aan de Indische oceaan. Wederom slapen we in de tuin van een Backpacker’s maar dit keer een hele leuke. Er zijn ook campings direct aan zee maar daar wil je nu niet staan, tenminste als je je panty aan wilt houden ;-).

Struisbaai heeft een prachtig haventje met een aantal grote roggen als bewoners. Een van die bewoners heeft zelfs een naam: Paddy. We zien ze regelmatig zwemmen vanuit de leuke bar aan de haven. Deze bar bezoeken we in de korte tijd die we er verblijven gezellig vaak. We eten de lekkerste Calamaris en Hake ooit, drinken bijzondere lokale biertjes (Fraser’s Folly) en Sem en Tess vertonen hun viskunsten in de haven.

WWW4OR 2014 03 01 19 14 51

Scheepswrakken zijn fotogeniek en daarom besluiten wij een „sundowner” bij de Meisho Maru te doen. De zon gaat die avond prachtig onder achter dit wrak en we schieten een paar leuke kiekjes.

Omdat Robert en Sem één van de vissers in de haven een haai hebben zien vangen gaan zij dat ook proberen. Gewapend met Robert’s oude werphengel, een doos sardientjes, tips van lokale vissers en WWW4OR 2014 03 02 12 09 06 en dosis goede moed gaan de mannen nog eens proberen een echte vis te vangen. Bij opkomend tij staan zij in de branding en vangen uiteindelijk weer niets. Wel hebben ze regelmatig beet en zit er slechts nog sardientjes-graat aan de lijn. Na 3 uur zijn de haaien gevoerd en de sardientjes op. De mannen besluiten zich danmaar weer bij de dames te voegen in ja, weer die gezellige bar.

Het zuidelijkste puntje van Afrika is prachtig en met weemoed verlaten we ons zoveelste mooie plekje.

Klik hier voor de kiekjes

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.