Swakupmund & Walvis Bay

Swakupmund is eigenlijk een maffe plek. Het ligt ingesandwiched (mooi woord) tussen de Atlantische Oceaan en de Namib woestijn. Klimaat technisch wel interessant: 10 km landinwaarts is het 43°+  en 10 km de zee op waaien je …. eraf ;-).

WWW4OR 2013 11 24 12 35 50

Wij hadden het koud in Swakupmund. De koelte hadden we al een beetje gevoeld langs de Skeleton Coast maar wat was het welkom na 4 maanden hitte. En, echt koud was het niet, het was namelijk gewoon 25 graden, een Nederlandse zomer temperatuur. 

En jee, wat zijn hier veel blanken. Je hebt echt het idee dat je in Europa bent temeer omdat 95% van die blanken Duitsers zijn die of rentenieren, of gepensioneerd zijn of vakantievieren. En daar zaten wij dan tussen, we zijn echt even uit Afrika. We besloten om een appartementje te nemen, we hadden geen zin om iedere avond om half acht naar bed te moeten omdat het te koud werd.

WWW4OR 2013 11 21 14 24 28

Wat kan je lekker eten in Swakupmund. Het schijnt de culinaire hoofdstad van Namibië te zijn (met internationaal gerechten dan). We hebben veel restaurantjes geprobeerd en het was allemaal top. We aten: wienerschnitzels, kip in allerlei varianten, bratwurst, sauerkraut, vis, sushi en oesters aan het strand, op de pier of onder de vuurtoren. Zo’n culinaire variatie hadden we sinds Nairobi niet meer meegemaakt. 

We bezochten het National Aquarium en de Kristall galerie. Sem en Tess vonden dat fantastisch, zoals kinderen altijd alles fantastisch vinden. Eerlijk gezegd was het niet zo spannend, wat zal Amsterdam weer een openbaring voor onze arme kinderen zijn ;-).

WWW4OR 2013 11 24 13 02 45

Verder zijn we op een Desert tourtje geweest met Tommy. Nou, wie is Tommy? Sem had Tommy in Nederland op TV gezien (National Geographic) en Tommy graaft van alles uit het zand op. Sem heeft het deze hele reis al over de Palmato gekko en de Sidewinder adder die hij in de Namib gaat opgraven. Nou, we konden Sem dit tripje dan ook niet onthouden en nu was de kans kleiner dat we in plaats van een Palmato gekko een White Lady Spider opgraven (die dezelfde manier van zich verstoppen heeft). Het tourtje was leuk en we zagen: Palmato gekkos, lizards, skinks, kameleons, sidewinder adders en diverse kevers en dat allemaal in die prachtige Namib woestijn.

WWW4OR 2013 11 26 12 51 19

Op weg naar Naukluft National park zijn we door Walvis Bay gereden. Hier hebben we weer eens naar flamingo’s gezocht en zowaar hebben we er meer dan ooit gezien. Daarna nog even een duintje in de woestijn beklommen om één uur s’middags. Goh, dan krijg je snel dorst ;-). Sem is de enige die de top gehaald heeft maar ja, hij tilt niet zo heel veel reserves mee ;-).

Klik hier voor wat plaatjes.

 

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.