Exit Namibia: Kolmanskoppe & Fish River Canyon

4905 kilometer nadat we Namibie zijn binnengereden, rijden we er weer uit. Maar voor dat het zover was bezochten we nog 2 plaatsen.

WWW4OR 2013 12 03 10 34 14

Kolmanskoppe is een spookstadje op 10 kilometer van Luderitz. In de jaren 50 was dit het levendige hart van de diamantwinning in Namibie. Tegenwoordig ligt die rol bij Oranjemund en is Kolmanskoppe in verval geraakt. En wat een mooi verval. Deze spookstad wordt zo langzaam door de woestijn opgenomen. Wij zijn er in de vroege ochtend en zijn onder de indruk van wat we zien. Het eerste half uurtje laten we ons alle ins  and outs vertellen (wel wat saai gebracht). Daarna besluiten we om zelf maar op pad te gaan. Met name Robert kamt het hele dorp uit op zoek naar maagdelijke zandduinen die de huizen binnendringen. Een maagdelijk duin vinden was onmogelijk door de vele voetafdrukken eerdere bezoekers overal hebben achtergelaten.

WWW4OR 2013 12 03 10 55 56

We reizen daarna, wederom door prachtig landschap, richting Fish River Canyon. Daar besluiten we niet direct te canyon te bekijken maar te wachten tot de volgende dag. We worden inmiddels aardig gaar van de afstanden die we hebben afgelegd en de hitte die we keer op keer trotseren. De campsite in het park is schaduwrijk en af en toe komt er eens een baviaan proberen of ie wat eten kan stelen. We hebben een rustige middag en de kids plonzen een beetje in het kleine dompelbadje.

We worden bruut gewekt door allerlei mensen om ons heen. Dat gebeurt wel vaker omdat men de de wonderen van deze aarde graag bij zonsopgang bewondert. Maar nu waren ze wel erg vroeg, gevoelsmatig net na zonsondergang ;-). Maar goed, onze laatste dag in Namibie is aangebroken. We pakken in, ontbijten en rijden naar Fish River Canyon. Fish River Canyon is de op een na langste canyon ter wereld (na de Grand Canyon in de VS).

WWW4OR 2013 12 04 07 26 37

Het landschap is indrukwekkend en weer zien we de krachten die moedertje natuur zo af en toe op onze aarde loslaat. Deze canyon is waarschijnlijk door een gletsjer ontstaan (ca. 500 mio jaar geleden) en in de loop van de tijd steeds verder uitgesleten door de rivier. Na een uurtje op de canyon rand te hebben doorgebracht zetten we de reis voor deze dag in. We gaan naar Zuid Afrika.

WWW4OR 2013 12 03 15 29 38

Namibië, wat een land. Het is enorm en het is prachtig. Honderden kilometers achter elkaar reden we door de totale leegte en elke 50 kilometer was het landschap weer anders. Steeds weer verbazingwekkend mooi en bijna nergens saai om door heen te rijden (dat is in andere landen nog wel eens anders). We realiseerden ons vaak hoe nietig we eigenlijk zijn.

En wat was het heet. Heel logisch natuurlijk, de zon staat ongeveer recht boven ons hoofd. Met uitzondering van de Skeleton Coast was het overal 40+. In de woestijn gebieden koelde het gelukkig s’nachts flink af en hebben we zelfs enkele keren in onze dikke slaapzak moeten liggen. Wat werd er gesold met onze emoties ;-). We komen hier zeker nog eens terug maar dan in onze zomer.

Klik hier voor de laatste plaatjes

Klik hier voor een inzicht in die 4905 kilometers

admin

2 reacties

  1. Stoere 4 op reis!!! Wat een geweldig mooie en bijzondere trip maken jullie. We genieten met jullie mee.
    Veel liefs en heel veel plezier in Zuid Africa.
    Liefs Loek en Linda

  2. Weder om weer een mooi verhaal .nog een goede reis verder en tot gauw Weer een verslag .van de reis .groetjes van gina bedankt xxxxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.