Beetje warm: Etosha National Park

We gaan weer beestjes kijken. Dit keer in Etosha National Park en omdat het nauwelijks geregend heeft verzamelen de dieren zich rondom de drinkpoelen. “Wildlife op een presenteerblaadje” ;-). Verder is dit één van de weinige plekken waar je nog neushoorns (zwarte en witte) kan zien.

WWW4OR 2013 11 10 16 15 49

We doorkruisen het park van oost naar west en slapen twee nachten op campsites in het park (Helali en Okaukuejo). De eerste dag zien we alle “gebruikelijke” beesten en ondanks dat het heel verveeld klinkt is het elke keer weer leuk het grote en kleine wild van Afrika te zien. In de middag parkeren wij bij een drinkpoel waar de nodige beesten staan te drinken. Een olifanten familie besluit ook aan te schuiven, niet wetende dat er een mannetjes en een vrouwtjes leeuw in aantocht zijn (deze hadden we naast de weg al richting de drinkpoel zien lopen).

Zodra de matriarch de leeuwen ziet begint ze luid te trompetteren, met haar oren te klapperen en rent ze als een dolle op de leeuwen af. Die hebben geen zin om geplet te worden en schieten er vandoor. Het is ons duidelijk: met een olifant met een jong moet je niet sollen. Erg indrukwekkend om dergelijke “National Geographic” beelden nu live mee te maken.

WWW4OR 2013 11 11 10 40 21

We slapen die nacht heerlijk al worden we even gewekt door een honey-badger met jong die de vuilnisbakken komt plunderen. Bij ons is niets te halen dus het is al snel weer stil.

De volgende dag rijden we door het park naar Okaukuejo. Onderweg pestten we twee jakhalzen die onder een bruggetje liggen te slapen. Ze hebben geen zin in een Land Rover boven hun hoofd en besluiten van een afstandje te wachten tot we weer weg rijden.

WWW4OR 2013 11 11 12 15 54

Iets later zien we in de verte een witte neushoorn, te ver voor een goede foto. Dichtbij genoeg voor Sem en Tess om hem aan te vinken in hun dierenboeken. Een half uurtje later zien we een zwarte neushoorn die staat te schuilen voor de felle zon onder een paar takken die in goede tijden voor boom doorgingen.

s’Avonds gaan we nog eens mee op “night safari” en als we om 8 uur vertrekken zegt meneer de chauffeur al dat ie nergens garantie op geeft. “Hmmm, apart …”. Om kort te gaan, in de 3 uur die we in de duisternis hebben zitten loeren hebben we 2 hyena’s, wat jakhalzen, een neushoorn en wat impala’s gezien en dat is vergeleken met South Luanga (Zambia) helemaal niets. Verder had de “chauffeur” een brilletje nodig want wij moesten hem uitleggen dat die hyena toch echt een jakhals was ;-).

De nacht was weer gevuld met Afrikaanse geluiden en sinds lange tijd hebben we weer eens lekker (maar kort) geslapen.

Etosha is warm, heel warm (42+) en heel droog. Je ziet werkelijk alle dieren schuilen voor de zon en zodra het iets koeler wordt bewegen ze naar de drinkpoelen. Voor al deze beestjes hopen wij dat het ook hier snel gaat regenen.

Klik hier voor de foto’s.

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.