Meer meren: Lake Kariba

Op weg van Lusaka naar de Victoria Falls in Livingstone besluiten we een detour in te lassen.

Lake Kariba

We gaan een paar dagen chillen aan Lake Kariba, een stuwmeer van een aardige omvang tussen Zambia en Zimbabwe. Zwemmen kan je er niet (althans, redelijk eenmalig door de krokodillen) maar we vinden een plek waar het zwembad wel gevuld is (ja, telefonisch nagevraagd ;-)).

WWW4OR 2013 10 12 16 27 56

We slapen werkelijk prachtig, in een voor ons luxe hut met uitzicht op het meer en de waanzinnige zonsondergangen die je hier hebt. En het zwembad is lekker met aan de randen: bushbuks, impala’s en vervet aapjes.

We gaan op sunset cruise over het meer. Nu in een boot (nou ja, platform) waar de motor het beter van doet. De motor slaat nu maar 4 keer af. Deze cruise is wel heel erg chill en onder het genot van een biertje zien we ondermeer olifanten, waterbucks, apen, gnoes en visarenden.

De zonsondergang is prachtig en in het donker komen we weer op de plek van bestemming. 

WWW4OR 2013 10 13 06 27 29

De mannen besluiten de volgende dag te gaan tijgervissen. Dus voor de verandering weer eens om half zes op en om zes uur zitten we in een bootje midden op het meer. De hengels worden uitgeworpen en tonen wij onze hollandse vistechnieken aan de Afrikaanse kapitein. Hij kan er smakelijk om lachen.

Na een tijdje vinden we een plek waar we er bijna eentje vangen. We reageren te langzaam omdat we denken dat de lijn weer vastzit maar dan springt er een tijgervis uit het water. Dat doen ze op het moment dat ze gevaar voelen (en een vishaak is dat). De adrenaline gaat stromen en dat blijft ie doen, ook de andere 4 keer dat we missen. Na een paar uur keren we huiswaarts zonder één vis te hebben gevangen. Toch was het top en gaan de overige mannen nog wel eens tijgervissen in Afrika.

Klik hier voor de foto’s

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.