FF Ragguh: Rwanda & Tanzania [II]

We hebben een klein stukje over het continent geraced. We schreven in ons vorige bericht al dat we ons tempo wat verhogen en in dit bericht gaan we nog een tandje verder. “Time is running out” als we ook nog Malawi, Zambia, Botswana, Namibie en Zuid Afrika willen zien. Dus we gingen een paar dagen op het “gas”.

REL7D 2013 09 05 10 58 59

Ons verblijf in Rwanda was kort. We zijn hier maar 4 dagen gebleven en los van het doorkruisen van het land zijn we alleen in Kigali geweest. Het Virunga gebergte hebben we, als gevolg van onrust tussen Congo en Rwanda juist in dat gebied, voor nu even overgeslagen.

REL7D 2013 09 08 09 19 35

In Kigali hebben we lekker gerommeld (het is een erg geordende stad naar Afrikaanse begrippen): beetje gewinkeld, beetje olie vervangen en een beetje gegeten. Verder hebben we Hotel des Milles Collines bezocht en hebben daar ook gezwommen. Dit hotel heeft een geschiedenis vanuit de tijd van de genocide (verfilmd onder “Hotel Rwanda”). We hebben met Sem en Tess geen genocide memorials bezocht maar ze (zonder beeld) uitgelegd wat er hier gebeurd is.

Lake Kivu slaan we ook over, we gaan naar Lake Malawi ;-).

Zo gezegd zo gedaan en in 4 dagen rijden we door Tanzania. We kiezen ervoor de “central corridor” te rijden via Nzega via Singida tot aan Dodoma. Daarna rijden we over de A104 (ja dat is een hoofdweg maar van eentje van gravel) naar Iringa en Mbeya. Ondanks ons tempo beviel de rit dwars door het “echte” Tanzania erg goed. We komen verrassend vriendelijke mensen tegen (anders dan in het noorden), hebben erg leuk geslapen en ook erg lekker gegeten. In Dodoma hebben we zelfs een potje midget golf gespeeld (hoe Afrikaans).

REL7D 2013 09 11 07 44 00

Het landschap in centraal Tanzania is kurkdroog. We rijden in dikke stofwolken langs enorme Baobabs en verbazen ons over de plekken waar mensen leven. Hetlandschap heeft veel weg van dat van Sudan (na Kharthoum). Rond Iringa rijden we weer een beetje de bergen in en wordt het wat koeler en groener. In Mbeya slapen we bij een koffie plantage. Daar is een zwembad en daarin koelen we een dagje af.

Zo reden we dus in 8 dagen van Uganda naar Malawi en ze waren nog leuk ook. Inmiddels reizen we weer in ons vertrouwde tempo ;-).

Klik hier voor een paar foto’s:

Rwanda

Tanzania deel twee

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.