Waaaterrrr, overal water…

Het gaat gebeuren….we gaan nog een keer die hobbelweg rijden, want de Murchison Falls willen we niet overslaan. Het zijn tenslotte de krachtigste watervalletjes ter wereld aangezien de Nijl hier door een gangetje van 6 meter wordt geperst. Bovendien is Hemmingway hier neergestort met zijn vliegtuig en spelen de falls een hoofdrol in de film African Queen.

We slapen nu dan wel bij die tip van die overlander en REL7D 2013 08 24 14 57 26REL7D 2013 08 16 12 52 25het is een stuk beter, bedankt Bryan.

Nee he, de volgende dag is Sem aan de beurt met zijn koorts. Het lijkt wel of er een vloek hangt op de Murchison Falls. De koorts is niet alarmerend hoog en Sem gedraagt zich toch anders dan Tess vorige week.

We kijken het even aan en vertrekken in de middag per boot over de Nijl naar de watervallen. Nu weten we het zeker….een Nijlpaard is terecht vernoemd naar deze rivier. Normaal gingen wij gewoon één nijlpaardje “Tanja” bezichtigen in Artis. Nu keken ze  links, rechts en overal met die opstekende bolle oogjes vanuit het water naar ons. Heel indrukwekkend om er zoveel bij elkaar te zien.

Het was heel leuk het “wildlife” eens vanaf het water te bekijken. De combinatie olifant, krokodil, hartenbeest, bee-eater, buffel, nijlpaard, visarend maakt het tourtje over de Nijl heel bijzonder. En dan hebben we het nog niet over de Murchison Falls zelf gehad. Ongelooflijk om te zien wat een enorme rivier er uit dat spleetje in de bergen geprest wordt. Van afstand maakte de waterval al indruk, kan je nagaan als je besluit eronder te gaan zwemmen.

REL7D 2013 08 24 15 55 47  1

Sem houdt zich bijzonder goed ook al krijgen we op de terugweg nog een onweersbui over ons heen (mensen met koorts moet je immers goed koelen).

De volgende dag was Sem weer zo fris als Sem kan zijn. We rijden een prachtige route over karrensporen langs kleine dorpjes naar Lake Albert. Daar gaan we nog eens wat water bekijken. En omdat Robert en Sem zo graag naar Congo wilden, maar de rest van het gezin niet, keken we speciaal vanuit de tent uit op de Blue Mountains in Congo.

REL7D 2013 08 25 18 09 33

In de avond zien we een fantastische zonsondergang, we lieten onze typisch Oegandese gebakken aardappels en hamburger graag even staan om dit spektakel te bekijken.

In de avond was het meer gevuld met tientallen lichtjes van vissersbootjes en met dat beeld zijn wij heerlijk gaan slapen.

Wat meer leuke plaatjes

admin

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.