Usambara mountains

Van Pangani naar de Usambara mountains. We hebben wat “tijd” te doden voordat er familie langskomt en waarom dan niet nog eens de bergen in.

REL7D 2013 07 19 11 57 13

We verbleven eerst 2 nachten bij het dorpje Mambo, bij Mambo Viewpoint. Dit was weer een lekker karrenspoor door de bergen. We reden door prachtige dorpjes, langs vrolijke markten en diepe afgronden en na 4 uur hobbelen kwamen we aan. Mooi weer en de camping lag werkelijk op het randje van de klif. Het bier lonkte harder dan het uitzicht, dat gaan morgen wel bekijken.

REL7D 2013 07 18 16 07 01

Helaas was het de volgende dag en de dag erna zo mistig dat je werkelijk niets zag van vlakten beneden. Zo gaat het vaker in Afrika, als je wat ziet dan moet je het meteen kopen, gaan kijken, etc. Want er komt vaak geen tweede kans meer ;-).

Na twee dagen zijn we naar Lushoto gegaan, dat ligt iets lager en ook daar zijn de bergen weer prachtig. Onderweg besloten we te slapen in een cottage met een warme douche, zodat we niet stinkend Madelon in de armen hoefden te vallen. Zo gezegd zo gedaan en bij de Swiss Cottage farm hadden we een mega groot huis tot onze beschikking …. MET een koude douche, de stroom deed het niet, 48 uur lang.

In de bergen was het koud, maar we hadden een open haard en die ging al om 2 uur aan. We wandelden door het regenwoud naar de Magamba peak, waar we iets beter van het uitzicht konden genieten (maar nog was het niet helder). Vlak voor ons vertrek de volgende dag ging het lampje van de boiler branden en hebben we als een dolle onze stinkende lichamen kunnen reinigen. Tamara liet nog even haar iPhone tussen de dekens liggen, tijd om terug te gaan was er niet, Madelon, Bram en Ysa waren zo’n beetje geland. Maar daarover later meer.

Klik hier voor wat uitzichten.

 

admin

Eén reactie

  1. Hoi Robert en Tamara, leuk om jullie zo verder te zien reizen. Voor mij en familie zit het Soedan avontuur erop. Medio juli teruggereisd en inmiddels aan het werk in Den Haag, voor twee jaar. Vlg. week gaan we wat door Nederland, Wijk aan Zee en creatief doen Buitenkunst in Drenthe. All the best. h. gr. ook van Lewan (die Sem en Tes mist) en Josefien, en Katelijne. Ben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.