Olé Olé Olé … Addis part one

We hadden een feestje te vieren. Het gebeurt immers niet elke dag dat je je koningin verliest voor een koning.

IMG 1594

In de vorige post spraken we al van alle stress om Addis Ababa op tijd te halen. Dit bericht is haar tegenpool en hadden we ook kunnen noemen: “Chillen in Addis”.

Op 30 april om 15:00 meldden wij ons bij de Nederlandse ambassade om eens wat belastinggeld terug te verdienen ;-). Ze zitten er leuk bij daar en de inhuldiging was dan ook helemaal af: oranje tompoucen, suikerspinnen, champagne en paprikachips (dat is ook oranje). Bijzonder om daar, midden in Afrika maar tussen de landgenoten, de inhuldiging van je koning te zien. “WimLex, we wensen je alle succes!”.

In de avond was het oranjebal. Oorspronkelijk was dit niet bedoeld voor onze kinderen maar een snelle check bij de ambassadeur leerde dat Sem en Tess meer dan welkom waren. Omdat we toch in de terugverdienstand stonden hebben we maar niet gedineerd en ons in de avond tegoed gedaan aan (hou je vast): kaas!, bitterballen, gehaktballen, satéstokjes, loempia’s, haring, oliebollen, pizza, friet, lekkere witte wijn en bier … De sfeer was superleuk, de gehele expat wereld leek present, inclusief een Ethiopische minister, kortom een mooi feestje. De organisatie van dit alles, hoe kan het ook anders, in handen van Wim (ja die van Wim’s Holland House). We zijn eens niet gebleven tot het licht aan ging omdat het licht bij Sem en Tess uitging (de laatste dagen waren nogal heftig).

Na een feestje moet je uitrusten en dat hebben wij dan geheel in koninklijke stijl gedaan in het zwembad van het Sheraton hotel. De luxe is een beetje over the top hier in Ethiopie maar we genoten er enorm van (en gaan dat nog eens doen).

IMG 1628

De overige dagen in Addis vulden zich met school, supermarkten checken (ook ter voorbereiding voor ons Turkana avontuurtje), veel macchiato’s, lekker eten en een verzekering voor de auto regelen. Vooral dat laatste ging soepel. Het heeft Robert 5 dagen gekost voor dat hij het begeerde gele papiertje (Comesa Yellow Card) in handen had (wil je details, stuur een mailtje). Maar nu zijn we dan ook een jaar verzekerd en dat tot aan Zuid Afrika.

Nu gaan we naar Harar (Hyena’s voeren) en halverwege gaan we eens kijken in Awash National Park. Theoretisch is het mogelijk daar de eerste leeuw te zien.

Later meer … (ook Addis).

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.