Allemaal beestjes …

Hoe lekker chillen in Addis Ababa ook is. Uiteindelijk moeten (willen) we verder en lonkten Awash National Park en Harar in de verte. Het thema deze week is beestjes!

REL7D 2013 05 13 13 36 36

Allereerst van Addis Ababa naar Awash National Park gereden. We verbleven naast de Awash falls en nooit geweten dat je zo lekker van herrie kunt slapen. In de ochtend wordt je vrolijk gewekt door een bavianen legioen dat op de auto en de tent staat te springen en ongegeneerd naar binnen zit te kijken. Sterker: als je even niet oplet pikken ze zo je spullen (plastic tasjes zijn favoriet) onder je neus vandaan.

REL7D 2013 05 07 10 43 17

Nog leuker is samen met Sem op “krokodillenjacht” te gaan bij het water onder de watervallen. Ze zitten er in allerlei maten: van 1 meter tot ca. 3 meter en ze vertonen (gelukkig) allemaal hetzelfde gedrag. Zodra ze je opmerken vluchten ze het water in. Fijne reactie, zeker als je een zoon hebt die nogal enthousiast op ze afrent.

Behalve dan die ene keer dat er een redelijke krokodil op de kant lag te suffen (opgedroogd hebben ze precies de kleur van het zand) en wij hem pas op 5 meter afstand zagen. Hij had w.s. aan de qat (verdovende blaadjes) gezeten want er was met geen mogelijkheid beweging in te krijgen. We konden ons maar net beheersen om niet (a la Steve Irwin) op zijn rug te springen ;-).

Awash NP is leuk. Het ligt midden in de Rift vallei (ja daar waar Afrika uit elkaar wordt getrokken) en kent toch al aardig wat wildlife. Leuk om er zo eens rustig in te komen. We hebben het gebied langs de rivier uitgekamd en in de middagzon over de savanne gelopen. Leuk om al dat leven te zien en besloten om hier na Harar nog maar eens terug te komen.

REL7D 2013 05 10 19 01 03

Harar is een prachtig on-Ethiopisch stadje in het oosten (in de buurt van Somaliland). Het is voornamelijk Islamitisch en heeft binnen zijn stadsmuren (!) zo’n 100 moskeetjes. Harar is relaxed en al lopend door het doolhof van nauwe straatjes waan je je 100 jaar terug in de tijd. Verder kent Harar nog een aparte traditie, iedere avond worden er op twee plaatsen buiten de stadsmuren Hyena’s gevoerd. Nou dat willen wij ook wel en dus meldden wij ons met het gehele gezin bij de “feeding man”. Tess besloot om maar in de auto te blijven zitten, Sem vond ze toch wel erg groot maar Robert en Tamara gooiden hun armen in de waagschaal en hebben (getuige het fotomateriaal) de beestjes gevoerd. Een grappige ervaring maar “heel wild” kwam het toch niet over (hoe eng die kaken ook zijn).

REL7D 2013 05 13 16 57 46

Op weg terug naar Awash had Sem toch wel spijt dat hij de hyena’s niet gevoerd had. In Awash zijn we weer twee nachten gebleven en hebben we onze eerste “in eigen auto game drive” gereden. Dat was indrukwekkend mooi en we hebben bijzonder veel dieren gezien. Tamara zat op het dak en Sem en Tess op de voorspatborden. Hoe mooi is dat? De Afrikaanse savanne onder je terwijl de zon langzaam achter de horizon verdwijnt.

Voor de beestjes foto’s klik hier.

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.