Wadi Halfa, Dongola, Karima & Meroe

In Wadi Halfa komen we ineens wel overlanders tegen alleen reizen ze allemaal in de andere richting. We hebben wat zinvolle informatie uitgewisseld over het pad zuidwaarts en vooral met Louis (een oudere man (sorry Louis) die bijna continue in zijn Landcruiser over het Afrikaanse continent scheurt) zitten ouweh..r.n 😉

REL7D 2013 03 21 14 57 48

Vanaf Wadi Halfa zijn we zuidwaarts de woestijn in gedoken. Dat klinkt spannender dan het is. Er ligt immers een nette weg naar het zuiden. We willen nu even meters maken (al lonkt het oude pad door de woestijn zo nu en dan wel). Contact met de dorpen is er vanaf deze weg minder en dat is jammer. Halverwege (net na de goudzoekers) wel de woestijn ingereden voor de overnachting en wederom genoten van het grote niets. De woestijn blijft iets magisch houden.

REL7D 2013 03 25 16 13 13

Daarna zijn we naar Dongola gereden, waar we verbleven bij een briljante Koreaanse familie (met drie zoons). Daar troffen we Erik, een Nederlander die, voor het goede doel, van Zuid Afrika naar Nederland fietst. Respect!. Twee dagen later ontmoetten we daar nog meer Nederlanders, Ben en Katalijne, woonachtig in Khartoum met hun twee kinderen. Sem en Tess hadden het qua speelkameraadjes dus wel goed.

In Dongola hebben we veel in de Nijl gezwommen (de temperatuur vinden we toch wel even wennen), hebben we een zeiltochtje met een oude felucca gemaakt, hebben we een stuk van de route naar Old Dongola over het oude track gereden en hebben we nogmaals een Nubisch dorp bezocht. En overal waar we kwamen waren weer die vreselijk vriendelijke Sudanezen.

Na Dongola hebben we in Karima de Jebel Barkal (heilige berg en piramides) en de Nuri piramides bezocht. Zo grappig om deze kleine maar zeer interessante variaties van piramides te zien. We hadden even geen puf om de Jebel Barkal te beklimmen (nu een beetje spijt van) en zijn in de avond weer de woestijn ingereden voor een overnachting in totale stilte. Heb je dat nog nooit gedaan, gauw eens doen ;-).

Op de weg naar Khartoum zijn we via Atbara naar Meroe gereden. Hier hebben we overnacht achter de piramides van Meroe. We zijn wel weggestuurd van onze initiële kampeerplek omdat die te dicht bij de piramides was. Vooral de zonsondergang achter de piramides was erg indrukwekkend.

REL7D 2013 03 27 16 34 37

De volgende dag zijn we doorgereden naar Khartoum waar we ons kamp hebben opgebouwd op de Blue NIle Sailing Club. In het volgende bericht vertellen we meer over Khartoum.

En natuurlijk hebben we een paar plaatjes.

admin

Eén reactie

  1. Wow, wat klinkt dit allemaal weer fijn. Leuk dat jullie in het Nubian Guesthouse hebben gebivakkeerd met die bijzondere en lieve familie. Plezier nog en kan niet wachten op jullie Khartoum verhalen. PS. Die foto rechtsonder hebben wij ook;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.