bye bye Egypt …

De laatste avond in Egypte. Morgen gaan we naar Wadi Halfa (Sudan) met de beroemde ferry. Onze auto is al onderweg en dobbert nu ergens tussen de krokodillen op Lake Nasser. Tijd voor een update.

REL7D 2013 03 07 17 29 17

Ons woestijntochtje eindigde in Al Qasr in de Dahkla Oase. We kozen een kamp met een warme bron en hebben onszelf daarin eens goed gereinigd. Dat was nodig want ongeeer de halve Sahara zat in onze oren. Na een dagje chillen zijn we doorgereden naar Al Kharga (ook een oase) waar we wederom een nachtje in de woestijn doorbrachten. Sem heeft daar de hele reis tot nu toe nagespeeld in het maagdelijke zand. s’Avonds hebben we ons eerste eigen kampvuur gemaakt en daarbij maar warme Choco-Rhum gedronken in de totale stilte.

REL7D 2013 03 09 17 22 19

De volgende dag zijn we doorgecrossed naar Luxor en hebben we in de dagen daar de Luxor Temple, Temple of Hatshepsut, Valley of the Kings en Temple of Medinet Habu (prachtig) bezocht. Hier wilden zo’n beetje alle aanwezige Egyptenaren met Sem en Tess op de foto.

In Luxor hebben we ook nog even ruzie gemaakt met een koetsenman die meende dat het heel logisch was de prijs in Engelse ponden af te spreken. Tuurlijk, wij zien ook wel dat men het heel zwaar heeft om met een handjevol toeristen het hoofd boven te houden maar dit ging te ver. W.s. wordt Luxor ook wel het hardst getroffen.

Na het scoren van wat zwarte markt diesel zijn we in een keer doorgereden naar Aswan. Hier zijn we nu een weekje en dat was eigenlijk best prettig. Naast het regelen van alle zaken rondom de ferry naar Sudan hebben we veel gezwommen, veel les gegeven en superchill over de Nijl gevaren. Helaas niet in een felucca omdat de wind en de stroming noordwaarts gingen en wij naar het zuiden (strand) wilden. Verder hebben we de prachtige tempels in Abu Simbel bezocht.

REL7D 2013 03 15 15 51 09

Sem en Tess hebben nog even geskyped met hun klasgenootjes. Ze vonden het superleuk om alle vragen te beantwoorden. Grappig te zien dat het in Nederland vriest en Sem en Tess in hun zwembroek bij 38 graden aan de andere kant zitten.

Egypte! Voor nu is het even afgelopen. Het was fantastisch en boven verwachting. Vooral de mensen zijn supervriendelijk: van de taxi-chauffeur in Port Said tot de medewerkers van de haven van Aswan. We komen nog eens terug.

Klik hier voor wat foto’s.

admin

Eén reactie

  1. Hallo lieve luitjes!

    Voor zoveel zand klinkt het toch echt fantastisch!! De overnachtingen in de woestijn lijken me echt super bijzonder. Mooie plaatsjes ook weer. En dat jullie blonde kids zoveel bekijks trekken snap ik nu helemaal 🙂

    Geniet weer van de volgede landen! Ben benieuwd naar de verhalen.

    Kussies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.