Montenegro [Kotor] en Albanië met regen

In Dubrovnik kwam de regen. En niet zo’n beetje ook. Dus vertrokken naar Montenegro, Kotor om precies te zijn. En lieve mensen: ‘Kotor is er weer eentje, een sprookje om te zien”.

Alleen bleef het regenen en niet zo’n beetje ook. De eerste dag ongeveer 23mm en de tweede dag 40mm. En dat is veel. Overal van de bergen gutste het water naar beneden. Gelukkig is de zee niet zo snel vol ;-).

We gaan dus op weg naar de Griekse zon. Via Albanië waar we in Tirana overnachten naar Thessaloniki (zijn we nu). Interessant om te zien wat er gebeurt als je de grens tussen Montenegro en Albanië oversteekt. Je gaat 50 jaar terug in de tijd. Ezels die karren trekken, winkels van kratjes en karrensporen als hoofdweg (max. snelheid in 90% van de tijd: 40km/u).

En dan Tirana. Het verkeer is een gekkenhuis. Sterker, autorijscholen leren de mensen hier om op het midden van de weg te gaan slingeren, de bocht lekker ruim te nemen en maar gewoon de straat op te rijden als je daar zin in hebt. Afijn, niets vergeleken met Afrika, maar zo komen we alvast er lekker in.

De regen bleef, dus wij niet en doorgereden via Lake Orid naar Griekenland (Thessaloniki).

 

 

admin

2 reacties

  1. Leuk om jullie zo te volgen. Wel jammer dat jullie daar zoveel regen gehad hebben, maar wij hebben sneeuw.
    Ik hoop dat jullie het in Griekenland wat beter treffen, maar als ik het op het journaal bekijk is het overal naadje daar in de omgeving. Ik heb van Joke begrepen dat jullie 1 febr. ( verjaardag ven Tess, nietwaar?) vanuit Istanbul oversteken naar Tunesië. Dan begint het avontuur pas echt natuurlijk.
    Liefs, Ant.

  2. Lieve allemaal, ook in Cambodja kan ik jullie reis volgen, waar het heet en geheel zonder regen is!!
    Nog even en jullie zijn in het fijne Africa. Geniet van de landen, elkaar en jullie super super huisje op wielen!
    Liefs Linda

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.