Slangen en “bergen” olifanten

Spreek het woord “Snakepark” en er springen twee kinderen “ja ja ja”. Dus wij naar Maserani Snake Park, halverwege Lake Manyara en Arusha.

REL7D 2013 07 29 12 54 40

Heel handig, het snakepark heeft een campsite en als je die bezoekt mag je “gratis” het park in. Sem en Tess waren er niet uit te slaan en kwamen iedere keer weer enthousiast terug als ze een slang, krokodil of schildpad hadden vastgehad. Of de zeldzame gele baviaan een handje hadden gegeven.

Zo zit je in Tanzania en zo ook weer in Kenia. De weg terug naar Kenia liep door een mooie mix van savanne en vulkaanachtig landschap met af en toe een giraffe. De grensovergang ging, met visa’s in bezit, bijzonder soepel.

REL7D 2013 07 31 16 54 18

We reisden naar Amboseli National Park in Kenia om daar vanuit het noorden, met olifanten op de voorgrond, de Kilimanjaro te kunnen bekijken. Ze had al iets van zich laten zien toen we voorbijreden in Moshi maar daarna was ze continue in de mist gehuld.

Toch probeerden we het en niet zonder succes. Op de dag dat we aankwamen trok in de middag de bewolking weg en daar was ze. Goed om de hoogste berg van Afrika nu eens echt te kunnen bewonderen.

Amboseli is een bijzonder park. In en om het park leven zo’n 1200 olifanten en dat zal je weten ook. Werkelijk overal kom je deze “vriendelijke” beesten tegen. Zo ook die keer dat een jakhals twee olifanten liep te uit te dagen en deze twee vervolgens zo narrig warren dat ze het op ons voorzien hadden. Een van hen trok een sprintje richting onze auto. Nu hebben we gelukkig een Land Rover die net zo snel optrekt als een Ferrari, dus niets aan de hand. Op twee bleke kindertjes na dan ;-).

REL7D 2013 08 01 10 02 46

We zijn twee dagen gebleven en hebben het gehele park uitgekamd. Van de moerassen met buffels, nlijpaarden en olifanten tot en met de savanne met zebra’s, impala’s, gazelles, struisvogels en ja, olifanten.

En voor de afwisseling hebben we ook nog wat foto’s.

Snakepark

Amboseli National Park

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.