Kampala retour …

De volgende Afrikaanse hoofdstad, dussss… files en weer alles te koop. We slaan vlees, kaas, salami en niet te vergeten Nederlands brood in. Wat een feest!

REL7D 2013 08 19 17 42 55

Lang verblijven we niet bij Red Chilli, want we hebben nog meer te zien in Oeganda. We rijden naar Murchinson Falls en hebben een goede tip van een andere overlander gekregen om te overnachten. Die slaan wij eens lekker in de wind en nemen een andere campsite. Nooit doen…want waar we terecht kwamen was teleurstellend.

REL7D 2013 08 19 18 48 16

Het goot en Tess kreeg koorts. Niet spannend zou je zeggen, toch maar even naar de plaatselijke kliniek en die zag eruit zoals je het je in Afrika voorstelt. Robert heeft de arts thuis opgehaald, zodat zij het malaria-testje bij Tess kon afnemen. Het was negatief, maar ons ouder-gevoel was niet gerustgesteld door die simpele “predictor” test. Bovendien zaten we 6 uur rijden van een serieus ziekenhuis.

De volgende morgen de knoop vroeg doorgehakt en met een meisje met koorts weer terug naar Kampala gereden voor een “heuse” test. Achteraf misschien wat overdreven want Tess’ haar koorts nam met het uur af, ondanks de hobbelweg. Maar de watervallen gingen voor nu aan ons voorbij. In Kampala bleek Tess’ haar tweede test weer negatief en nu geloofden we het wel. Wel had ze Giardia, ook geen kattenpis. 5 Pilletjes slikken en ze deed het weer.

REL7D 2013 08 20 15 20 33

Eef en Drees (die we kennen van onze Lake Turkana route) schoven aan bij Red Chilli en we hebben 4 supergezellige dagen met hen doorgebracht.

Gelachen om flauwe Belgische grappen en wel hele grappige Nederlandse :-). Verder hebben Dries en Robert “groot” onderhoud aan de “machientjes” uitgevoerd zodat deze er weer een paar duizend kilometer tegenaan kunnen.

We gaan dit lieve stel zeker missen maar toch hebben we ze achtergelaten in Kampala waar zij voor langere tijd gaan werken. Wij moeten nu toch echt eens die Murchinson Falls gaan bekijken, toch?

Hier staan wat foto’s

admin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.